Tiedotteet

Roope-karttapalvelu

Roope-mobiilikarttapalvelulla saat käyttöösi tuoretta tietoa ympäristöystävällisistä palveluista ja satamista. Kurkkaa suvulta www.roopekartta.fi. On hyvä muistaa, että Pidä Saaristo Siistinä ry rahoittaa näitä palveluita myös meidän yksittäisten veneilijöiden jäsenmaksuilla.

Kevätkokous

Muistakaa tulla keskiviikkona 24.6. klo 18.00 Tutolaan. Pidetään keväästä siirretty sääntömääräinen kokous. Kutsu ja esityslista on jo aiemmin lähetetty kaikille.

Juhannus 2020 Kotkakarilla

JUHANNUSAATTO, PERJANTAI

•Aamupäivällä kokon keruu
•12.00  lipunnosto, veneiden juhlaliputus
•13.00  perinteinen kevään tikkakisa; lasten, naisten ja miesten sarjat
•16.00-18.00 naisten sauna
•18.00-20.00 miesten sauna
•21.30  kokko sytytetään (säävaraus)

JUHANNUSPÄIVÄ, LAUANTAI

•10.00  lasten juhannusgames
•11.00  aikuisten juhannusgames
•13.00-19.00 suomalaisen saunan juhla eli yhteinen uikkarisauna
•19.30  pullakahvit, palkintojen jako ja arpajaiset
•21.00  lipunlasku, juhlaliputukset alas

Arvat 2 e/kpl, 5 e/3 kpl

Ilmoittautumiset kisoihin Jennalle tai Heidille
Tikkakisa: pe klo 13.00 mennessä
Lasten games: la klo 10.00 mennessä
Aikuisten games: la klo 10.30 mennessä, ilmoitettava joukkueen nimi ja kolme jäsentä

Muutoksia saaren käyttöön

Hallitus on päättänyt purkaa epidemiasta johtuneet käyttörajoitukset. Kaikki saaren rakennukset ja irtaimisto palaa normaaliin käyttöön 1.6. alkaen. Poikkeuksena on sauna, joka otetaan käyttöön vasta, kun remontti valmistuu.

Samalla palataan myös toimintakalenterin mukaiseen ohjelmaan. Seuraava toteutuva ohjelma on 6.6. pidettävät talkoot. Todennäköisesti saunakin saadaan siksi kuntoon.

Muistutamme kuitenkin, että virus ei ole kadonnut ja siksi hygieniaan on syytä jatkossakin kiinnittää huomiota. Yhteinen ja yleinen turvallisuus on jokaisen vastuulla.

Muutos saarirajoitteisiin

Hallitus on päättänyt sallia ulkosuihkun ja sen padan käytön peseytymiseen. Sauna kokonaisuudessaan on edelleen käyttökiellossa.

Ulkosuihkua koskee velvoite pestä kontaktipinnat käytön jälkeen.

Tiedoksi, että saaritoimikunta on isännän johdolla tekemässä saunalla pientä remonttia. Vanha kiuas on tiensä päässä, uusi ostetaan. Pihasuihkun pata korvataan myös uudemmalla ehyellä versiolla.

Vierailu seurojen saarissa

TUL:n Veneilyjaosto suosittelee, että epidemian aikana ei vierailla toisten seurojen tukikohdissa.

Vaikka muutoin ystävät ovat Kotkakarille tervetulleita, nyt pyydämme noudattamaan annettua suositusta. Vastaavasti jäsentemme on syytä toimia samoin.

Veneen katsastamisesta epidemian aikana

TUL on antanut jäsenseurojen katsastajille ohjeet, joiden mukaan vene voidaan katsastaa epidemian aikana turvallisesti. Ohje on jaettu myös meidän katsastusmiehille.

Ohjeen keskeinen sisältö on, että katsastuksessa ei ole ylimääräisiä läsnä, sekä veneen omistaja että katsastaja ovat oireettomia, eikä kumpikaan kuulu riskiryhmään. Katsastus voidaan tehdä kevennetysti veneeseen menemättä tai koko toimitus voidaan siirtää myöhemmin tehtäväksi. Katsastaja voi kieltäytyä toimituksesta virusriskin perusteella. Olkaa siis yhteydessä katsastajiin ja sopikaa, mitä menettelyä käytätte. Kevennetystäkin hyväksytystä katsastuksesta annetaan katsastustarra.

Samalla muistutetaan, että Uudenmaan läänin rajaa eikä valtakunnan ulkorajaa ei saa veneellä ylittää. Vesiliikennettä koskevia rajoitteita voi seurata esimerkiksi Rajavartiolaitoksen nettisivuilta.

Ohje saaren käytöstä epidemian aikana

Jäsenille on lähetetty ohje saaren käytöstä sähköpostina tai kirjeenä.

Ohjeen keskeinen sisältö on, että päämökki, Onnela ja sauna ovat toistaiseksi kokonaan käyttökiellossa. Tämä koskee myös padan ja suihkun käyttöä. Kaikki yhteiset astiat ja työkalut ovat käyttökiellossa. Vain saari-isännällä on oikeus poiketa tästä. Jos käytät grilleja, katoksia tai käymälöitä, olet itse heti käytön jälkeen velvollinen pesemään/puhdistamaan kaikki kontaktipinnat omilla tarpeeseen sopivilla pesuaineilla.

Saareen saa rantautua. Koska väen kokoontumisia on vältettävä, on syytä huolehtia, että väkimäärä ei kasva kerralla suureksi. Ensin tullut ei voi varata saarta itselleen, vaan tasapuolisuuden nimessä tekee seuraaville tilaa lähtemällä pois. Tästä velvoitteesta huolimatta kerralla voi olla paikalla useampi venekunta, tilaa pitäisi olla turvalliseen oleskeluun.

Kaikki toimintakalenterin mukaiset tapahtumat on toistaiseksi peruttu.

Hallitus