Veneen katsastamisesta epidemian aikana

TUL on antanut jäsenseurojen katsastajille ohjeet, joiden mukaan vene voidaan katsastaa epidemian aikana turvallisesti. Ohje on jaettu myös meidän katsastusmiehille.

Ohjeen keskeinen sisältö on, että katsastuksessa ei ole ylimääräisiä läsnä, sekä veneen omistaja että katsastaja ovat oireettomia, eikä kumpikaan kuulu riskiryhmään. Katsastus voidaan tehdä kevennetysti veneeseen menemättä tai koko toimitus voidaan siirtää myöhemmin tehtäväksi. Katsastaja voi kieltäytyä toimituksesta virusriskin perusteella. Olkaa siis yhteydessä katsastajiin ja sopikaa, mitä menettelyä käytätte. Kevennetystäkin hyväksytystä katsastuksesta annetaan katsastustarra.

Samalla muistutetaan, että Uudenmaan läänin rajaa eikä valtakunnan ulkorajaa ei saa veneellä ylittää. Vesiliikennettä koskevia rajoitteita voi seurata esimerkiksi Rajavartiolaitoksen nettisivuilta.